Nieuwe informatiepunten in Den Haag voor alle vragen over huisdieren

DEN HAAG - Alle vragen over huisdieren en of je er ├╝berhaupt eentje moet nemen, kunnen tegenwoordig beantwoord worden bij een van de zestien Huisdier Informatiepunten in Den Haag. Dit nieuwe initiatief werd donderdag gelanceerd door wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte) en oud-scheidsrechter Dick Jol.
Bij de informatiepunten kunnen inwoners van Den Haag terecht met vragen over de verzorging, kosten en opvoeding van huisdieren. Deze worden nog te vaak in een impuls aangeschaft. Na een tijdje blijkt dan dat het huisdier toch meer tijd en geld kost dan vooraf gedacht. Baasjes zien soms geen andere oplossing dan het dier weg te doen. En dat leidt ertoe dat er te veel dieren in de opvang zitten.

LEES OOK: Dierendag in aantocht: de 9 leukste tips om je huisdier eens lekker te verwennen

Bij de Huisdier Informatiepunten werken deskundige dierenverzorgers die kunnen adviseren of een dier dat iemand op het oog heeft wel bij de gezins- en woonsituatie past. De meeste Huisdier Informatiepunten hebben ook dieren in de opvang die een nieuw huis zoeken.

Locaties

Er zijn in totaal zestien Huisdier Informatiepunten in de stad. Op de website www.huisdierinformatiepunt.nl staat waar precies.

Het Huisdier Informatiepunt is een samenwerking van zes Haagse organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn, namelijk de Dierenambulance Den Haag, de Dierenbescherming Haaglanden, het Haags Dierencentrum, knaagdieropvang Het Knagertje, dierenspeciaalzaken van Dobey in Scheveningen en Leidschenveen en de tien Stadsboerderijen van de gemeente Den Haag.
Deel dit artikel: