Oplichters slaan toe bij parkeerautomaten in Delft en Scheveningen

DEN HAAG - Twee mannen maken misbruik van de behulpzaamheid van oudere mensen. Door middel van een babbeltruc bij parkeerautomaten weten ze pincodes af te kijken en pinpassen te stelen.
De eerste keer is op maandag 17 augustus aan de Roland Holstlaan in Delft. Een 71-jarige man wordt bij de parkeerautomaat aangesproken door een man die gebrekkig Nederlands spreekt. Hij wil geld wisselen om een parkeerkaartje te kopen. De 71-jarige man legt uit dat je niet met muntgeld kunt betalen en biedt aan om een kaartje voor de man te pinnen. Op dat moment wordt vermoedelijk zijn pincode afgekeken. De man betaalt de behulpzame man keurig het bedrag van het kaartje terug en ze gaan uit elkaar.
Nog geen minuut later wordt de 71-jarige man opnieuw door hem aangesproken, nu voor de studentenflat aan de Eduard du Perronlaan. Dezelfde man vraagt hem om geld voor te wisselen voor een telefooncel. De man haalt zijn portemonnee tevoorschijn en op dat moment wordt vermoedelijk zijn pinpas gestolen. Een paar minuten later haalt een andere man honderden euro’s van zijn rekening.

Tweede babbeltruc

De man die het geld pint, is twee dagen later ook actief in Den Haag. Bij een parkeerautomaat op de hoek van de Badhuiskade en de Zeilstraat op Scheveningen staat op woensdag 19 augustus een 69-jarige man. Ook hij wordt aangesproken door een man die geld wil wisselen en ook hij pint een parkeerkaartje voor hem. Even later wordt ook deze man om geld voor een telefooncel gevraagd en daarna is ook zijn pas verdwenen.
De man komt er snel achter dat zijn pas weg is en wil de rekening blokkeren. Maar dan is er al 500 euro gepind, door dezelfde man die twee dagen eerder in Delft het geld opnam. De politie wil graag weten wie de man en zijn handlanger zijn.

Herkent u ze?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000