Rijdende koffiebar Vroem Vroem Koffie in Den Haag wordt gesommeerd naam te veranderen

DEN HAAG - Het Brusselse bedrijf Vroom Vroom Coffee is boos op de Haagse uitbater Jack Wong van Vroem Vroem Koffie. In een email aan de Haagse rijdende koffiebar beschuldigen ze de eigenaar van het kopiëren van het concept, logo en slogan.
Vroom Vroom Coffee is twee jaar geleden als merk  gedeponeerd bij het Benelux office for intellectual property. De Haagse variant Vroem Vroem Koffie is volgens het bedrijf negen maanden daarna pas opgestart.
De Haagse rijdende koffiebar kwam eind september in het nieuws omdat het geen vergunning van de gemeente Den Haag heeft gekregen om een kop koffie te schenken bij het station Den Haag-Ypenburg. Volgens de gemeente had dat te maken met een onvolledige vergunningaanvraag.

Inbreuk op het eigendomsrecht

De problemen lijken zich nu op te stapelen voor Wong. Want volgens het Brusselse bedrijf heeft de berichtgeving bij Omroep West over de vergunningsproblemen met de gemeente Den Haag 'een negatieve impact op onze koffie truck'. Belgische klanten wezen het bedrijf op de negatieve berichtgeving.
Vroom Vroom Coffee heeft Wong inmiddels via verschillende sociale media aangeschreven op de inbreuk op het eigendomsrecht en de negatieve reclame die daarmee gepaard gaat. Maar de eigenaar van de Haagse rijdende koffiebar zou hier niet op hebben gereageerd en de correspondentie hebben geblokkeerd.

Concept, logo en slogan

Vroom Vroom Coffee laat overigens weten dat ze geen enkel probleem hebben met uitbaten van een mobiele koffie shop met een driewieler Piaggio. Maar niet met het concept, logo en slogan van het Brusselse bedrijf.