Instellingen

Leidse Minerva-studenten hoeven hun huis niet uit: buren verliezen kort geding over 'gebral'

Nieuwe Rijn, Leiden.
Nieuwe Rijn, Leiden. © Google Streetview
LEIDEN - Negen Leidse studenten van studentenvereniging Minerva die in een studentenhuis aan de Nieuwe Rijn in de stad wonen, hoeven hun huis niet uit. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald. Buren van het studentenhuis hadden een kort geding aangespannen, omdat zij naar eigen zeggen al jaren last hebben van overlast door de studenten.
Het Leidse echtpaar dat het kort geding had aangespannen, eiste van de verhuurders, twee broers uit Alphen aan den Rijn, dat zij de studenten
. Maar die eis werd door de rechtbank afgewezen.
Uit getuigenverhoren is gebleken dat omwonenden van het studentenhuis in de afgelopen jaren wel last hebben gehad van geluidsoverlast. Maar, de geluidsoverlast zou voornamelijk afkomstig zijn vanaf het dakterras van het pand. En dat dakterras is al enige tijd niet meer in gebruik. En dus zag de rechtbank geen noodzaak om de studenten uit huis te zetten.

'Zeikerd'

De buurvrouw van het pand liet eerder al aan Omroep West weten dat zij liever geen rechtszaak tegen de jongens wilden aanspannen, maar de maat voor haar en haar man nu vol is. 'Ik wil absoluut geen zeikerd zijn. Ik heb ook gestudeerd. Maar in mijn tijd ging ik naar de kroeg of de sociëteit als ik wilde brallen,' zo zei de vrouw toen.