Dansers Interstate Den Haag maken speciale choreografie voor 'dovengeluidenfeest' Mute Sounds

Dansers Interstate Den Haag maken speciale choreografie voor 'dovengeluidenfeest' MuteSounds
DEN HAAG - Doof of slechthorend zijn, dat hoeft geen belemmering te zijn om van muziek en dans te genieten. Zeker niet als het aan de dansers van Interstate Dans Studio ligt. Het bewijs daarvoor leveren ze komend weekeinde in Den Haag tijdens het MuteSounds Festival, ofwel 'Dovengeluidenfeest'.
De dansertjes en danseresjes van de Haagse dansstudio werken zich in het zweet om op zaterdag een wereldoptreden te kunnen verzorgen
. Eigenaresse Martine Kettenis heeft speciaal voor de dove festivalgangers een dans gemaakt die hen moet overhalen mee te doen.
'Ik vond het een geweldige eer dat we waren uitgenodigd, maar ik wilde er voor de doelgroep wel iets speciaals van maken,' vertelt Martine. Ze heeft daarom voor haar jeugdige dansertjes een choreografie gemaakt met gebarentaal.

Geen verkeerde gebaren

'Ik hou van dansen', gebaart en zingt de negenjarige Maegan in koor met de ruim 25 andere dansertjes. 'Kom, doe maar mee.' Maegan is net niet de jongste, maar zeker één van de meest enthousiaste leerlingen. Ze vinden het allemaal wel spannend om voor publiek die dovendans uit te voeren, uiteraard op muziek met een stevige beat.
'Het publiek moet het wel goed begrijpen', leert Martine haar dansgroep. 'Als je een verkeerd gebaar maakt zeg je zomaar iets heel anders.' Maar het klasje is ervan overtuigd dat ze zaterdag op de Grote Markt in Den Haag de dove én horende toeschouwers meekrijgen.
Het gratis toegankelijke festival MuteSounds is op vrijdag 9 (18 uur), zaterdag 10 (12 uur) en zondag 11 (10 uur) oktober op de Grote Markt in Den Haag.