ADO Den Haag vijzelt vertrouwen wat op met krappe oefenzege op FC Volendam

ADO Den Haag: Roland Alberg (r) en Mike Havenaar.
ADO Den Haag: Roland Alberg (r) en Mike Havenaar. © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Voor het eerst in weken heeft ADO Den Haag weer eens gewonnen. Het oefenduel met Jupiler League-club FC Volendam leverde donderdagmiddag een 2-1 thuiszege op. Mike Havenaar en Roland Alberg waren trefzeker aan Haagse zijde.
ADO-trainer Henk Fraser wijzigde zijn formatie op drie plekken ten opzichte van de
afgelopen zaterdag. Timothy Derijck speelde centraal achterin in plaats van Vito Wormgoor, op het middenveld kreeg Kevin Jansen de voorkeur boven captain Thomas Kristensen en rechtsback Tyronne Ebuehi werd op de bank gehouden ten faveure van Roland Alberg.
Mike Havenaar zette de thuisploeg halverwege de eerste helft op 1-0. De spits kopte een voorzet van Gianni Zuiverloon achter FC Volendam-doelman Jeroen Verhoeven. Havenaar zag zowel voor als na rust nog een treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Om diezelfde reden werd ook een doelpunt van Alberg geannuleerd.
Met een schot uit de tweede lijn maakte Alberg een kwartier voor tijd alsnog de 2-0. In blessuretijd bepaalde Nick Runderkamp namens de bezoekers de eindstand op 2-1. Bij ADO waren er in de tweede helft invalbeurten voor keeper Robert Zwinkels, verdedigers Ebuehi en Hector Hevel, middenvelders Kristensen en Mathias Gehrt en aanvallers Kenji Gorré, Ludcinio Marengo en Giovanni Korte.
Omroep West had de oefenwedstrijd graag in beeld willen brengen, maar ADO Den Haag gaf helaas geen toestemming om het duel te registeren.
Scoreverloop ADO Den Haag - FC Volendam 2-1 (1-0): 1-0 Mike Havenaar (25'), 2-0 Roland Alberg (74'), 2-1 Nick Runderkamp (90').