WK KassieBouwen van start in Poeldijk

POELDIJK - In Poeldijk wordt zaterdag voor de vijfde keer het WK KassieBouwen gehouden. Voor het eerst is er dit jaar ook een junior-editie, daar doen tien basisscholen en een naschoolse opvang uit het Westland aan mee.
In de ochtend is het junior-WK, in de middag gaan de professionele kassenbouwers aan de slag. De bouw van de WK Kas 2015 wordt gecompliceerder en spannender dan vorige jaren. Er zijn taken toegevoegd aan het bouwproces, die in de werkelijkheid ook bij de bouw van een kas horen.

Opbrengst naar het goede doel

De totale opbrengst van het WK KassieBouwen komt ten goede aan Stichting de Zaaier uit Maasdijk, een hulporganisatie die zich met kennis van de agrarische sector richt op enkele landelijke gebieden in het Noordoosten van Congo.

Dit jaar wordt het geld besteed aan compleet ingerichte tuinbouwkassen voor de lokale bevolking op verschillende locaties, zodat ze hun eigen voedsel kunnen verbouwen en niet van de honger omkomen.

Het WK vindt plaats in hal 242 op het ABC Westland Agri & Food terrein in Poeldijk. De toegang is gratis.Meer over dit onderwerp:
Poeldijk Kas Westland WK Bouwen Evenement
Deel dit artikel: