Nieuws

Buurtpreventie via Whatsapp: LeidenAlert.nl heeft al 350 aanmeldingen

Whatsapp
LEIDEN - Sinds donderdag bestaat er een nieuwe manier van buurtpreventie in Leiden. Inwoners kunnen zich aanmelden op de site LeidenAlert.nl voor een Whatsappgroep in hun buurt. Via de app geven ze elkaar verdachte situaties door.
Zodra Leidenaren zich hebben aangemeld via de site, worden ze  toegevoegd aan de groepschat van hun wijk. Elke wijk heeft een groepschat met maximaal 100 deelnemers.

Ook in Noordwijk

Inmiddels hebben zo'n 350 mensen zich aangemeld voor de Leidse buurtpreventie-app. Ook in Noordwijk is het systeem deze week ingevoerd. NoordwijkAlert.nl heeft momenteel iets meer dan 50 aanmeldingen.
Per wijk zijn er twee of drie 'wijkwaarnemers', die ook in de chats zitten van andere wijken. Zo is het mogelijk om informatie aan andere buurten door te geven, die mogelijk ook voor hen bruikbaar is.

'Geen theekransje'

Op de site van LeidenAlert.nl staan een aantal regels waaraan deelnemers moeten voldoen.'LeidenAlert is een serieus initiatief en daarom zijn er ook serieuze spelregels opgesteld. LeidenAlert wil voorkomen dat de groepschats gezellige theekransjes worden.'
Het doel van LeidenAlert en NoordwijkAlert is 'het verminderen van criminaliteit in wijken door extra ogen. Ook proberen we sneller getuigen op te roepen via de groepen, zodat brandstichting en vernielingen sneller worden opgelost.'