Hoe werden de roofovervallers van juwelier Ruud Stratmann gepakt?

DEN HAAG - De politie biedt volgende maand een exclusief kijkje in het onderzoek naar de fatale roofoverval op juwelier Ruud Stratmann in 2012. Rechercheurs vertellen hoe de daders na de overval zijn opgespoord, tijdens een speciale avond: 'Politie Den Haag Exclusief'.
Ruud Stratmann werd op 25 april 2012 in zijn juwelierszaak overvallen en doodgeschoten. Er volgde een klopjacht naar de daders, Sandro G. en Ziya B., door een rechercheteam van veertig man sterk. Beelden van de overval en de identiteit van de overvallers werden al snel vrijgegeven. Binnen een week had de politie ze te pakken.

LEES OOK: Moordenaar Haagse juwelier Ruud Stratmann raakt luxe cel definitief kwijt

Bij 'Politie Den Haag Exclusief' krijgen inwoners uit de hele regio (van 18 jaar en ouder) uitleg over een politie-onderzoek. De bedoeling is om dit jaarlijks te doen en deze eerste editie vindt plaats op 9 november in Theater aan het Spui. Als thema voor deze eerste avond is gekozen voor de fatale roofoverval. Onderzoeksleider René Smulders over de klopjacht: 'Deze overvallers waren tikkende tijdbommen. Ze schuwden dodelijk geweld niet.'

Interne traditie

'Politie Den Haag Exclusief' borduurt voort op een interne traditie. Binnen de eenheid worden geregeld bijeenkomsten georganiseerd waar collega's elkaar bijpraten over bijzondere onderzoeken. Die bijeenkomsten wil de politie nu ook voor het grote publiek houden, om mensen te laten zien hoe de politie bij zo'n spraakmakend onderzoek werkt.

Wie erbij wil zijn moet voor 29 oktober een mail met naam en adresgegevens sturen naar  DHG.aanmelding.exclusief@politie.nl