Midden-Delfland biedt vanaf begin 2016 onderdak voor 100 asielzoekers in Den Hoorn

gemeentehuis midden-delfland-duurzaam
gemeentehuis midden-delfland
MIDDEN-DELFLAND - De gemeente Midden-Delfland wil 75 tot 100 asielzoekers onderdak gaan bieden in het toekomstige woongebied 'De Kreekzone' in Den Hoorn. Deze tijdelijke huisvesting zou begin 2016 beschikbaar komen.
Het gebied tussen de Harnaschdreef en woonwijk Look-West zou het meest geschikt zijn voor tijdelijke woningen, blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Dinsdag zal de raad zich hierover buigen. Bewoners in de directe omgeving zijn
over de voorgenomen plannen.
Het gaat om semi-permanente huizen, die snel kunnen worden gebouwd. Daar kunnen asielzoekers 5 tot 7 jaar blijven wonen. Door ze onder te brengen in deze nieuwe, tijdelijke woningen zorgt de gemeente ervoor dat normale woningen beschikbaar blijven voor overige mensen op zoek naar een huis in Midden-Delfland.

Geen noodopvang


Het gaat in dit geval niet om noodopvang, maar om een meer langdurige huisvesting van zogenoemde statushouders. Dat zijn mensen die als asielzoeker in Nederland zijn gekomen en inmiddels een verblijfsvergunning hebben gekregen. Midden-Delfland meldt op deze manier de overvolle asielcentra te willen ontlasten en leefomstandigheden van de asielzoekers menselijker te maken.
Meer over dit onderwerp in ons dossier Vluchtelingen in onze regio.