Moordrechter Depay niet met Oranje naar EK voetbal, Nederlands elftal faalt weer tegen Tsjechië

REGIO - Moordrechter Memphis Depay zal aankomende zomer niet met het Nederlands elftal te zien zijn op het EK in Frankrijk. Met de vleugelspeler van Manchester United de hele wedstrijd op het veld verloor Oranje in de Amsterdam Arena met 2-3 van Tsjechië. De ploeg van bondscoach Danny Blind eindigt daardoor als vierde in de kwalificatiepoule. Turkije, dat met 1-0 won van IJsland, gaat als beste nummer drie direct naar de eindronde in Frankrijk.
Hagenaar Eljero Elia bleef de hele wedstrijd tegen de Tsjechen op de bank. Doelman Tim Krul uit Den Haag
tegen Kazachstan (2-1 winst) de voorste kruisband in zijn rechterknie. Hij was er daarom tijdens deze laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK in Frankrijk niet bij.
Nederland keek in de rust al tegen een achterstand van 2-0 aan. Pavel Kaderabek ontsnapte in de 24e minuut na een goede aanval aan de aandacht van Depay en schoot beheerst de 0-1 binnen. Josef Sural tekende tien minuten later voor de 0-2.

Tien man

Vlak voor de rust kwamen de Tsjechen met tien man te staan, nadat Marek Suchy de doorgebroken Depay neerhaalde. Invaller Robin van Persie kopte koud in het veld echter de 0-3 in eigen doel. Late doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Van Persie redden de Nederlandse eer.