Geen EK 2016, maar wij weten wat je wél kunt doen in de zomer van 2016!

DEN HAAG - Lekker op een terrasje of in je eigen woonkamer naar het Nederlands elftal kijken: ook wij zagen de zomer van 2016 al helemaal zitten. Maar helaas, dat gaat niet gebeuren. Danny Blind en zijn mannen verloren dinsdagavond van Tsjechië en zitten thuis tijdens het EK. Niet getreurd. Wij hebben voor ieder wat wils komende zomer.
Voor buiten

Weet je wat hip is? Kiten! Je kunt het doen met lekker weer en er zijn bovendien steeds meer mensen die zich bezighouden met een surfplank en een vlieger. Gezelligheid na afloop gegarandeerd dus. Bovendien is onze regio natuurlijk de ideale plek voor een middagje kitesurfen. In Scheveningen en omstreken zijn genoeg plekken te vinden om het te leren.


Ben je niet zo sportief? Dan houd je misschien wel van de Haschiba. Het festival stopte in 2008 omdat het te groot werd, maar komt nu terug in de Haagse Schilderswijk. Het feest wordt zelfs uitgebreid naar Transvaal. Tijdens de Haschiba hoor je een mix van vele muzieksoorten en eet je je buik rond aan veel lekkers.  

Voor binnen

Het is één van de oudste hobby’s op deze aarde, maar daarom niet minder populair: breien. Meer dan 10 procent van de vrouwen doet eraan en daarmee is er geen vrouwelijke bezigheid populairder. Uiteraard kun je je afvragen of iedereen als hobby mutsen en truien maakt, maar vervelend is het toch ook niet. En in juli alvast de wintergarderobe klaar hebben, is ook wel fijn toch?


Voor de Hagenaar

Wel eens tilduiven gehouden? Typisch Haags, en sinds 13 oktober staat de hobby op de lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed. Wat er leuk aan is? De sport is om vanaf het dak of balkon elkaars duiven te lokken. Misschien hier dus geen gezelligheid achteraf. Maar wel meer duiven voor de winnaar.


Kun je niet zonder sport?

Voor de echte sportverslaafde is er gelukkig nog genoeg te genieten. Wij voorspellen: Tom Dumoulin wint de Giro D’Italia, in de Tour gaan de mannen weer over de Mont Ventoux en Dafne Schippers haalt twee keer goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wie heeft er eigenlijk voetbal nodig?
Meer over dit onderwerp:
Voetbal EK 2016 Kitesurfen Breien Tilduiven Sport
Deel dit artikel: