Helikopterhaven in Ypenburg mag; Provinciale Staten stemmen in met maximaal tien vluchten per dag

DEN HAAG - Jaren is erover gesteggeld, maar de helikopterhaven in de Haagse wijk Ypenburg mag er komen. Provinciale Staten stemden woensdag in met een vergunning tot april 2018 voor het bedrijf HeliPlan.
De Statenleden hadden wel een flink aantal aanvullende eisen voordat ze akkoord gingen met de vergunning. Afgesproken was al dat er maar 800 vluchten per jaar zijn toegestaan en daar komt nu een maximum van tien vluchten per dag bij. Ook mag er na 19.00 uur niet worden gevlogen en commerciële rondvluchten zijn niet toegestaan.
Ondanks de beperkingen zijn de tegenstanders van de helikopterhaven niet tevreden. Hun zorgen over geluidsoverlast, veiligheid en de uitstoot van de helikopters blijven bestaan. De vereniging Heliniet overweegt een gang naar de Raad van State om de vergunning alsnog tegen te houden.

'Beperkingen zijn domper'

Het bedrijf HeliPlan is blij met de beslissing van Provinciale Staten, maar ziet de beperkingen als een domper. 'De toekomst zal leren of wij met deze beperkingen levensvatbaar zijn als onderneming', zegt Jeroen Trimbos van HeliPlan.
Of ook HeliPlan naar de bestuursrechter stapt weet het bedrijf nog niet.