Vrouwelijke verdachte dodelijke schietpartij Herenstraat Den Haag mag proces thuis afwachten

Schietpartij op de Herenstraat in Den Haag waarbij één persoon is overleden
Schietpartij op de Herenstraat in Den Haag waarbij één persoon is overleden
DEN HAAG - De vrouwelijke verdachte van de schietpartij in uitgaansgelegenheid La Suegra aan de Herenstraat in Den Haag in juli van dit jaar mag in vrijheid de inhoudelijke behandeling van de zaak afwachten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag tijdens een zogeheten pro formazitting besloten.
mag naar huis toe van de rechter omdat het onduidelijk is hoelang het nog gaat duren voordat de zaak inhoudelijk kan worden behandeld. Dit komt omdat haar vriend Robertico Inesia, die hoofdverdachte is in deze zaak, nog steeds voortvluchtig is. De politie heeft hem op de Nationale Opsporingslijst gezet.
Bij de schietpartij in La Suegra kwam de 31-jarige Hagenaar Jursley Cijntje om het leven. Een 34-jarige man raakte zwaargewond. Wat het motief voor het schietincident is geweest is nog onduidelijk.

‘Voorvluchtige verdachte heeft schoten gelost’

Officier van Justitie F.A. Kuipers denkt dat de voorvluchtige Robertico Inesia de schutter is geweest. Mildred M. wordt verdacht van onder meer het medeplegen van moord dan wel doodslag en poging tot moord dan wel doodslag.  
Het Openbaar Ministerie verdenkt Mildred M. ervan dat ze het vuurwapen verborgen in haar onderbroek de uitgaansgelegenheid in heeft gesmokkeld. Binnen zou ze het vuurwapen hebben afgegeven aan haar vriend, die vervolgens de schoten zou hebben gelost. Ook wordt M. verdacht van verboden wapenbezit en het helpen vluchten van haar vriend.

‘Geen pistool in handen gehad’

Zelf ontkende Mildred M. vandaag tijdens de zitting haar vermeende aandeel in de schietpartij. Emotioneel verklaarde ze: ‘Ik was aanwezig in de uitgaansgelegenheid, maar ik heb geen moord gepleegd. Ik heb nog nooit van mijn leven een pistool in mijn handen gehad.’
Aan de voorlopige vrijlating van Mildred M. zijn door de rechtbank wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo mag de verdachte het land niet verlaten en moet ze haar paspoort inleveren.