Nieuws

Crisisopvang in de regio breidt uit, Teylingen en Waddinxveen sluiten zich aan

TEYLINGEN - Verschillende gemeenten in onze regio hebben donderdag bekendgemaakt vluchtelingen noodopvang te bieden. Zo vangen Teylingen en Lisse per direct 150 vluchtelingen op voor de komende twaalf dagen.
De eerste zes dagen vindt de opvang plaats in sporthal De Tulp in Voorhout, daarna zes dagen in sporthal De Waterkanten in Lisse. Hiermee geven de gemeenten gehoor aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
De 240 vluchtelingen die de afgelopen week in de 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten hebben doorgebracht, vertrekken naar sporthal De Cuyl in Oegstgeest en sportcentrum De Klaverhal in Zoeterwoude. Daar is vanaf vrijdag nieuwe crisisopvang beschikbaar voor maximaal één week nu de week opvang in Leiden en Voorschoten op vrijdag eindigt.
Er komen donderdag ook ongeveer 100 vluchtelingen naar Waddinxveen vanuit Ter Apel. De groep heeft een gemengde samenstelling, het zijn gezinnen en single mannen en vrouwen. Er komt beveiliging in en om de sporthal en ook in de omgeving. Waddinxveen biedt deze crisisopvang aan in sporthal De Dreef. Direct omwonenden worden donderdagavond ingelicht via een bewonersbrief.

Informatiebijeenkomsten

Inwoners van Teylingen en Lisse die vragen hebben, kunnen deze vrijdag 16 oktober stellen tijdens inloopbijeenkomsten in beide gemeenten. Van 11:00 tot 12:00 uur en van 19:00 tot 20:00 uur zijn er bijeenkomsten in het bestuurscentrum in Voorhout. Op het gemeentehuis van Lisse zijn er vrijdag van 10:00 tot 11.00 uur en van 19:00 tot 20:00 uur bijeenkomsten.