Tegenstanders helikopterhaven Ypenburg stappen naar Raad van State

Helihaven-1
Helihaven-1
DEN HAAG - De vereniging Heliniet, die protesteert tegen de helikopterhaven in de Haagse wijk Ypenburg, stapt naar de Raad van State. De groep tegenstanders wil een laatste poging wagen de komst van een helikopterhaven naar de buitenwijk van Den Haag tegen te houden.
Afgelopen woensdag stemden Provinciale Staten in met een vergunning tot april 2018 voor exploitant Heliplan. Wel gelden enkele beperkingen: zo mogen er maximaal 800 vluchten per jaar plaatsvinden, en maximaal tien per dag. Ook mag er na 19.00 uur 's avonds niet meer gevlogen worden en zijn commerciële rondvluchten niet toegestaan.
Heliniet meldt op de eigen site 'blij' te zijn met de 'door de kritische houding van een aantal Statenfracties aangenomen amendementen', maar is desondanks niet tevreden. Daarom volgt er een gang naar de Raad van State. Hun zorgen over geluidsoverlast, veiligheid en de uitstoot van de helikopters blijven bestaan.

'Triest'

Jeroen Trimbos van Heliplan noemt de gang van Heliniet naar de Raad van State 'triest'. Zelf overweegt Heliplan ook een gang naar de bestuursrechter, maar daarover kan Trimbos nu nog geen uitsluitsel geven.