Ruim 200 banen weg bij TNO vanwege lagere subsidies

DEN HAAG - Onderzoeksinstituut TNO, met het hoofdkantoor in Den Haag, schrapt 220 banen. Het instituut heeft last van teruggelopen overheidsfinanciering en van ongunstige marktomstandigheden.
Aan het begin van dit jaar werkten er ongeveer 3000 mensen bij TNO. De afgelopen maanden is de personeelsreductie al voor zo'n 60 procent doorgevoerd, door vacatures niet in te vullen of tijdelijke contracten niet te verlengen.

'Voor ruim honderd medewerkers zal de functie helaas vervallen. TNO zal zich maximaal inzetten op een actieve herplaatsing naar werk binnen of buiten de organisatie', aldus de organisatie. TNO maakte eerder bekend dat er ingegrepen moest worden.

Minder vraag naar onderzoek

Dat komt vooral doordat de overheidsbijdrage volgend jaar met 17 miljoen euro daal tot 149 miljoen euro. Ook is de vraag naar onderzoek in verschillende sectoren, waaronder de zorg, afgenomen.

TNO is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland, met specialisaties op uiteenlopende gebieden zoals milieu, vergrijzing, techniek, internetveiligheid en mobiliteit. De organisatie werd in 1932 opgericht om kennis toepasbaar te maken voor bedrijven en overheden. Het hoofdkantoor van de TNO zit in Den Haag. Verder zijn er locaties in onze regio in Delft, Leiden, Rijswijk en Den Haag.
Meer over dit onderwerp:
TNO Bezuinigingen Ontslagen Subsidies
Deel dit artikel: