Universiteit Leiden gaat 120 vluchtelingen opvangen in Universitair Sportcentrum

LEIDEN - De Universiteit Leiden vangt vanaf vrijdag een week lang 120 vluchtelingen op in het Universitair Sportcentrum aan de Einsteinweg. Tentamens worden in deze periode op andere locaties gehouden in de stad. Ook kunnen studenten en medewerkers dan niet sporten. Dat meldt de universiteit op de website. Ook Leiderdorp stelt een noodopvang beschikbaar.
De Pieterskerk, de Hooglandse Kerk en Holiday Inn zijn aangewezen als alternatieve tentamenlocaties voor de studenten. Sporters krijgen nog nadere informatie over een tijdelijke andere locatie.

LEES OOK: Vluchtelingen in onze regio: De laatste stand van zaken

'De vluchtelingencrisis in Europa is een groot menselijk drama en ook wij willen ons steentje bijdragen als dat van ons wordt gevraagd', vertelt rector Carel Stolker op de website.

Leiderdorp

Naast Leiden stelt ook Leiderdorp vanaf vrijdag een noodopvang beschikbaar, namelijk sporthal De Bloemerd. In totaal kunnen circa 250 vluchtelingen op de locaties terecht.

LEES OOK: Dit zijn jullie vragen over de vluchtelingenopvang in Zuid-Holland, en wij geven de antwoorden

De vluchtelingen die momenteel nog verblijven in sporthal De Klaverhal in Zoeterwoude komen naar Leiden. De groep die tijdelijk gehuisvest wordt in sporthal De Cuyl in Oegstgeest vertrekt naar Leiderdorp.

Noodopvang in Leiden

Het is de tweede keer dat er een noodopvang is in Leiden. Eerder verbleven van 9 tot 16 oktober al circa 120 personen in de 3 Octoberhal.
Deel dit artikel: