Ouderen bouwen illegale ontmoetingsruimte in atrium flat De Sfinx in Rijswijk

RIJSWIJK - Bewoners van appartementencomplex De Sfinx in Rijswijk zijn boos op woningcorporatie Rijswijk Wonen. Een aantal oudere bewoners heeft gezamenlijk een warme ontmoetingsruimte gemaakt in het open atrium van het complex. Maar dat is volgens Rijswijk Wonen niet helemaal volgens de regels gegaan. En dus moet het conflict nu voor de rechter worden uitgevochten. Een trieste zaak vinden de bewoners.
In de flat aan het Papyrus in Rijswijk wonen veel oudere mensen die graag in het atrium komen om er bijvoorbeeld te kaarten. Maar omdat het atrium deels open en onverwarmd is, bleek dat in de winter een koude aangelegenheid. En dus bedachten de bewoners een creatieve oplossing: ze kochten gezamenlijk een heuse kas. De kosten lopen op tot 30.000 euro.  

De flat is rond de eeuwwisseling door Rijswijk Wonen gebouwd voor ouderen mensen. Aan de huurders is daarom toen beloofd dat er ook allerlei voorzieningen voor ouderen zouden komen. Maar die beloften zijn volgens de bewoners niet nagekomen. En daarom zorgen ze nu maar zelf voor een gezellige, warme ontmoetingsruimte.

Geluidsoverlast

Rijswijk Wonen laat schriftelijk weten dat er ook mensen zijn die bang zijn voor geluidsoverlast. Bovendien zou uit onderzoek blijken dat de ontmoetingsruimte financieel en technisch niet haalbaar is. Aanstaande donderdag weten de bewoners beter waar ze aan toe zijn, want dan is het kort geding.
Meer over dit onderwerp:
Papyrus Flat Rijswijk Woningcorporatie Ouderen Kas
Deel dit artikel: