Tekort aan vrijwilligers bij sorteren spullen in Bleiswijk voor vluchtelingen

DEN HAAG - De stichting Hulpkaravaan naar Griekenland heeft 1.600 vierkante meter spullen ingezameld in een loods in Bleiswijk. De stichting zoekt nu vrijwilligers om deze spullen te sorteren en in te pakken.
'We hebben zo ongelooflijk veel spullen. We sorteren nu met tien man per dag, maar dat is veel te weinig. We hebben minimaal drie keer zoveel mensen nodig om alle spullen te sorteren en in te pakken', zegt Marina Sneijders uit Den Haag, coördinator van de stichting Hulpkaravaan naar Griekenland.

LEES OOK: Opvang vluchtelingen in Noordwijk gaat toch niet door

De Hulpkaravaan naar Griekenland werd twee maanden geleden opgericht via Facebook. 'Alles gebeurt vrijwillig. Zelfs de loods, vrachtwagens en benzine zijn gesponsord. We hebben nog geen euro uitgegeven. Er wordt zelfs in Griekenland met de hulporganisaties daar overlegd hoe het geheel kan worden verdeeld.'

Vervoer eind november

'Door de grote hoeveelheid spullen is de datum van het vervoer verplaatst naar eind november. We haalden het niet om alles in oktober te hebben uitgepakt en uitgezocht. Maar zo'n tachtig tot negentig procent moet nog worden vervoerd', zegt Sneijders.

LEES OOK: Moskee As-Soenah in Den Haag deelt korans en gebedskleden uit aan Syrische vluchtelingen

Wie als vrijwilliger de actie wil ondersteunen, kan een mail sturen naar vrijwilligerkaravaan@gmail.com of de website www.hulpkaravaangriekenland.nl bezoeken.

Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons nieuwsdossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen
Meer over dit onderwerp:
Hulpkaravaan Griekenland vluchtelingen Den Haag
Deel dit artikel: