Den Haag wil van de pollers in het centrum af

Elk jaar botsen knallen er honderden auto's op een poller
Elk jaar botsen knallen er honderden auto's op een poller © Regio15
DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat onderzoeken of de pollers uit de stad weg kunnen. Ze zijn duur, vaak kapot en zorgen voor irritatie. Wethouder De Bruijn kijkt naar een nieuwe methode om de auto's uit het centrum te houden.
Pollers zijn paaltjes die omhoog en naar beneden kunnen. Met de pollers worden delen van de Haagse binnenstad afgesloten voor het reguliere verkeer. Onder andere taxichauffeurs kunnen met hun pasje de pollers naar beneden doen. Leveranciers mogen op bepaalde tijden over de pollers heenrijden.

De stad blijft autoluw, maar er komt een ander controlesysteem. Wethouder De Bruijn gaat kijken of er  slimme camera's en kentekenherkenning gebruikt kunnen worden. Als je onbevoegd in het gebied rijdt, krijg je een boete.

Islam Democraten blij, GroenLinks ziet het niet zitten

De politieke partij de Islam Democraten is blij met de belofte van de wethouder. Zij dringen al langer aan op het vervangen van de pollers voor een ander systeem.
GroenLinks wil dat de pollers blijven. Fractievoorzitter Inge Vianen vreest dat mensen met een dikke portemonnee toch de binnenstad inrijden en een boete wel willen riskeren.

Delft kiest voor kentekenherkenning

Ook Delft wil af van de paaltjes. De gemeente wil eind dit jaar een systeem met kentekenherkenning invoeren. De afgelopen jaren waren er honderden ongevallen in Delft, met tienduizenden euro's aan schade.