Lekker veel zon op zaterdag en veel mist op zondag: 'Goeie dag om uit te slapen!

Rode gloed als de zon opkomt boven het Braassemermeer.
Rode gloed als de zon opkomt boven het Braassemermeer. © Aad Hogenboom uit Roelofarendsveen
DEN HAAG - Wie dit weekend in Zuid-Holland van de zon wil genieten, moet zeker zaterdag naar buiten dan. Dan wordt het lekker weer met veel zon en zo'n 16 graden', zegt weerman Huub Mizee. Zondag is een 'goede dag om binnen te blijven, want dan is er kans op mist.
De dag begint zaterdag nog met nevel en grijze flarden. 'Maar later komt zeker de zon ruimschoots in beeld', zegt meteoroloog Gerrit Schraa, van MeteoGroup. 'Dus mensen moeten er zaterdag lekker op uit gaan', vult Huub aan.
'Doordat de wind in de nacht van zaterdag op zondag wegvalt, wordt het zondag iets vervelender', vertelt Gerrit. Vanuit de nevel en dichte mist kan die dag motregen ontstaan. De temperatuur is zondag met 12 graden ook iets lager dan zaterdag. 'Het kwik kan zelfs tijdens de mist onder de 10 graden uitkomen', zegt Gerrit.

Zondag lekker uitslapen

Er is zelfs een kans dat sommige delen van Zuid-Holland de hele zondag last hebben van mist. 'Maar niets is zo onzeker als mist, zeker weten doen we het niet', zegt weerman Huub. 'Maar zondag is absoluut een goede dag om uit te slapen!'