Behandeling lymfeklierkanker kitesurfer Ruben Lenten slaat aan

NOORDWIJK - Goed nieuws voor kitesurfer Ruben Lenten. De 27-jarige Noordwijker is aan de beterende hand. Begin augustus werd lymfeklierkanker bij Lenten geconstateerd, maar de behandelingen slaan goed aan, zo laat hij op zijn Facebookpagina weten.
'Wat een gevoel , schrijft Lenten. 'Ik was sowieso al een gelukkig mens, en dan hoor je dat je tumor met 60 procent is gekrompen na drie behandelingen. Nu nog drie behandelingen te gaan en dan ben ik als het goed is schoon. Ik kan niet wachten om weer vrij te zijn en gelukkiger, gezonder en sterker dan ooit te kunnen knallen.' Ook bedankt de kitesurfer iedereen voor alle steun.

Lenten voelde begin augustus een vreemde pijn ter hoogte van zijn borst en keel. Maar een bezoek aan de dokter in Nederland leverde niets op. Zij vermoedde dat de pijn werd veroorzaakt door stress en stuurde hem zonder verder onderzoek naar huis.

Geen uitzaaiingen

Lenten en zijn vriendin Nikki reisden twee dagen later naar San Francisco. Omdat de klachten toenamen en het niet goed voelde, ging hij in Gilroy (Californië) naar het ziekenhuis voor controle. Op een röntgenfoto en een CT-scan werd een grote tumor van 9 bij 9 centimeter in zijn borst ontdekt.

Nog diezelfde dag is hij opgenomen in het Stanford Hospital, dat gespecialiseerd is in het behandelen van lymfeklierkanker. Uit een PET-scan bleek dat er geen uitzaaiingen zijn. Volgens specialisten gaat het om een soort van lymfklierkanker, die goed te behandelen is.
Ruben Lenten; Lymfeklierkanker; Kitesurfer
Meer over dit onderwerp:
Ruben Lenten Lymfeklierkanker Kitesurfen Sport
Deel dit artikel: