Haagse rapper duikt studio in met kinderen voor rap over vluchtelingen

DEN HAAG - Rapper Umit-C heeft samen met kinderen een rap over vluchtelingen gemaakt. Onder begeleiding van de Haagse artiest schreven de mini-rappers een tekst en doken de studio in. De officiële videoclip wordt pas op zaterdag 7 november gelanceerd, maar speciaal voor Omroep West is hij nu al te zien!
Umit-C geeft elke zaterdag raplessen in muziekcentrum Musicon in Den Haag. 'We werkten aan raps over de liefde en toen vroeg Musicon of we een nummer wilden maken over een actueel maatschappelijk thema', vertelt de rapper.
Negen leerlingrappers tussen de 9 en 19 jaar meldden zich aan voor het vluchtelingenproject. 'Veel mensen hebben geen stem en zij kunnen een stem zijn voor al die vluchtelingen', aldus Umit-C.

Weinig nummers over vluchtelingen

'Ik vind het een mooi onderwerp omdat het veel in het nieuws komt en er zijn nog niet veel nummers gemaakt over vluchtelingen', vertelt de 17-jarige Naomi. Leerlingrapper Angelo (9) kon zich tijdens het schrijven van zijn rap goed inleven in de vluchtelingen: 'Wij hebben veel meer vrijheid. Wij hebben alles wat we willen hebben, maar vluchtelingen hebben niet eens eten of drinken.’

Umit-C maakt vaker videoclips met jongeren. Bijvoorbeeld een project over 200 jaar Koninkrijk, verschillende projecten voor de gemeente Den Haag en raps over wijken en scholen.