Medewerkers Alutech uit Katwijk steken handen uit de mouwen bij voedselbank tijdens staking

Voedselbank
Voedselbank
DEN HAAG - Werknemers van het metaalbedrijf Alutech gaan 6 november in staking. 'De economie trekt aan, maar de werkgevers bieden niks', aldus FNV-bestuurder Leontien Steltenpool. Enkele werknemers van Alutech vullen hun vrije dag origineel in: ze helpen mee bij de Voedselbank in Katwijk.
‘Alutech staat niet bekend als een bedrijf waar werknemers snel in actie komen. Het zijn harde werkers, die loyaal zijn aan hun bedrijf. Dat werknemers nu wél in staking gaan, zegt dus wel iets', zegt Gerard van der Molen, bestuurder CNV Vakmensen.
De staking bij Alutech staat niet op zich. In de metaalsector wordt al sinds het voorjaar geprotesteerd tegen de arbeidsvoorwaarden. Van der Molen: 'Het doel is meer scholing, meer zeggenschap over werktijden en een goede loonsverhoging.' Er deden al ongeveer 25.000 mensen mee aan de stakingen.

Voedselbank

Bij de Voedselbank in Katwijk zorgt de staking dus voor wat extra handjes. De mannen gaan erheen om te laten zien dat ze graag werken. Ze gaan voedselpakketten inpakken.

Samen voor de Voedselbank

De Voedselbank zit de laatste maanden van het jaar sowieso niet verlegen om hulp. Van 7 t/m 18 december is het namelijk weer tijd voor de actie Samen voor de Voedselbank. Tijdens deze dagen zamelen alle regionale omroepen van Nederland weer zoveel mogelijk houdbaar voedsel in. Vorig jaar was de eindstand 2,5 miljoen euro aan houdbare producten.