Oproep ambulancebroeder uit Leiden na noodstop: 'Kijk in je spiegels!'

De remmen van de ambulance brandden na de noodstop (Foto via Facebook Bartjan Baten)
De remmen van de ambulance brandden na de noodstop (Foto via Facebook Bartjan Baten)
LEIDEN - Ambulancebroeder Bartjan Baten uit Leiden moest zondag met zijn ambulance zo'n harde noodstop maken dat de rook uit zijn wielkasten kwam. Een andere automobilist veranderde plots van rijbaan. Op zijn Facebookpagina wil hij mensen nu waarschuwen: 'Kijk in je spiegel!'.
Baten wil dat zijn verhaal zoveel mogelijk mensen bereikt. 'Ik weet dat het misschien niet veel uithaalt maar al zou ik er één iemand over laten nadenken heb ik al wat bereikt',
. Zijn post is al meer dan 1.700 keer gedeeld.
Baten was onderweg naar iemand die onwel was geworden op een voetbalveld in Gelderland. 'Er rijden vier auto's voor mij en de linker rijstrook is leeg. Vier voertuigen zien mij en gaan keurig rechts op de rijbaan rijden, ik haal nummer één, twee en drie in. Op het punt dat ik voorbij nummer vier wil schiet die uit het niets naar het midden van de rijbaan. Ik kan niet anders dan mijn stuur naar links omgooien en trap op de rem alsof mijn leven ervan afhangt', schrijft Baten.

Wegpiraat zat te bellen

De wielen van de ambulance gaan naar links, maar de auto rijdt nog rechtdoor. 'Recht op de palen af. Anderhalve meter voor een betonnen rand schiet ik de vrije linker rijstrook op en rij door tot ik weer naar rechts kan. Diepe zucht, zweet en woede. Baten ziet de desbetreffende auto voorbij rijden en is zwaar verbaasd: 'Meneer zit @#$%#$@ te bellen!!!'.