Inwoners adviseren over locatie flitspalen: Meer in wijken controleren op snelheid

Flitspalen slingeren snelheidsduivels op de bon
Flitspalen slingeren snelheidsduivels op de bon © Archief
REGIO - Inwoners moeten zelf kiezen waar snelheidsduivels worden gecontroleerd. Dat wil de Tweede Kamer. 'Buurtbewoners zijn de experts. Zij weten het beste op welke plekken in de buurt te hard wordt gereden', zegt initiatiefnemer Martijn van Helvert van het CDA. Op de Facebookpagina van Omroep West vroegen we op welke locatie er in jouw woonplaats geflitst mag worden.
Over het algemeen vinden
dat de politie meer in wijken moet controleren. 'Vaker in de wijken, bij scholen en winkelcentra. Levert misschien minder geld op maar geeft meer veiligheid in de stad', schrijft Pedro Ammerlaan. Ester Bakker voegt daar aan toe: 'In alle woonerven, want stapvoets is geen dertig kilometer'.
Audrey Kühn-Vaas suggereert dat er ook geflitst moet worden in de buurt van een zebrapad, zodat meteen gecontroleerd wordt of automobilisten wel voor voetgangers stoppen. Een andere ergernis is door rood rijden. Angelo Rombaut wil dat er op de De La Reyweg in Den Haag wordt gecontroleerd omdat veel automobilisten daar door rood rijden. 'Gebeurt elke week wel dat je bijna wordt doodgereden bij een stoplicht!'. Ook op de Thorbeckelaan moet je volgens Leni Knoester Breugom 'rennen voor je leven', want 'snelheden van tachtig kilometer zijn geen uitzondering'.
Alle aangegeven straten zijn te zien op deze kaart.