Medicijn tegen dementie uit Leiden maakt kans op subsidie van 50.000 euro

LEIDEN - Een medicijn van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tegen vroege dementie maakt kans op 50.000 euro subsidie. Er zijn in totaal drie kanshebbers voor de prijs van ZonMW, de landelijke organisatie die subsidiegeld voor medisch en zorgonderzoek verdeelt. Om het geldbedrag in de wacht te slepen, moeten de deelnemers tot 1 december likes binnenhalen via Facebook. Het project met de meeste likes krijgt de subsidie.
Naast het medicijn van LUMC zijn een project van het Nijmeegse Radboud UMC voor een kunstmatige middenrif en een therapie voor dwarslaesiepatiënten van het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam geselecteerd.

LEES OOK: Miljoenensubsidie redt Marokkaans instituut van Universiteit Leiden

ZonMW riep eerder dit jaar patiëntenorganisaties op om een onderzoek in te sturen dat steun verdient. In totaal waren er tien inzendingen, waaruit het bovengenoemde trio werd gekozen. De subsidie komt uit het programma Medische Producten Nieuw en Nodig (MPNN) van ZonMW. Het doel van dit programma is het versnellen van onderzoek naar medische producten waar patiënten behoefte aan hebben.

Likes

Het Leidse medicijn staat voorlopig in de rangschikking op de derde plaats met 1275 likes. Het kunstmatige middenrif van het LUMC staat bovenaan met 1958 likes. De therapie voor dwarslaesiepatiënten heeft 1664 likes.
Deel dit artikel: