Tentoonstelling over Anne Frank 'Laat me mezelf zijn' naar Gouda

DEN HAAG - De reizende tentoonstelling 'Laat me mezelf zijn', waarin onder meer het verhaal van Anne Frank wordt verteld, komt naar Gouda. In het Verzetsmuseum Zuid-Holland worden tussen 5 en 28 november zes verschillende verhalen verteld van minderheden in onze samenleving.
'Het verhaal van Anne Frank is de historische lijn en daar beginnen we daarom ook mee. Daarna leggen we de link met het heden. Op verschillende schermen zijn dan verhalen van bijvoorbeeld een vrouwelijke man en een moslima te zien en te horen', aldus Patricia Olsthoorn van het Goudse museum.

Na het visuele gedeelte volgt een stuk waarin een zeer diverse groep mensen rondleidingen geeft langs de rest van de activiteiten. Olsthoorn: 'Er is bijvoorbeeld een meisje van zestien dat een tour geeft, maar ook een moeder van twee kinderen.' Voor Olsthoorn is het doel van de tentoonstelling kraakhelder: 'Iedereen heeft een identiteit. Daar kun je niets aan doen. Dat willen we meegeven.'

Een internationale tentoonstelling

'We hebben samengewerkt met de Anne Frank-stichting om de internationale tentoonstelling binnen te halen. Hij gaat ook naar Zweden en Engeland bijvoorbeeld', is Olsthoorn trots.

November lijkt in eerste instantie niet de meest logische maand voor een dergelijk onderwerp, maar dat maakt Olsthoorn niet zenuwachtig. 'In mei heb je kans dat het ondersneeuwt, omdat er dan al zo veel over oorlog is.'

LEES OOK: Nieuw voorwerp Verzetsmuseum in Gouda zet fietskoeriers in de schijnwerpers
Deel dit artikel: