Instellingen

Buurthuis De Mussen uit Den Haag maakt zich zorgen over voorgestelde bezuiniging gemeente

© ANP

DEN HAAG - Buurthuis De Mussen in de Haagse Schilderswijk maakt zich zorgen over een bezuiniging van 3 procent die de gemeente Den Haag wil doorvoeren. Donderdag wordt de kwestie in de Haagse gemeenteraad besproken tijdens de begrotingsbehandeling.

wil dat gesubsidieerde instellingen efficiënter gaan werken. Daarom worden organisaties met een paar procent gekort. Het college verwacht dat instellingen hun geld daardoor effectiever zullen inzetten.

Maar voor een kleine organisatie als De Mussen pakt de korting slecht uit. 'Wij kunnen niet efficiënter werken', zegt directeur Nicoline Grötzebauch. 'Het betekent dat wij minder personeel kunnen inzetten. Wij hebben nu vier en een halve fulltimer in dienst en moeten een halve inleveren als de bezuiniging doorgaat. Dat betekent dat we sommige activiteiten niet meer kunnen doen, terwijl onze groepen juist veel te vol zitten.'

Uitzondering

Oppositiepartijen zoals ChristenUnie/SGP en de SP willen dat het college een uitzondering maakt voor De Mussen. Donderdagavond moet duidelijk worden of er een meerderheid is voor dit voorstel.