Monty Python-fans in Leiden kijken verkleed naar Holy Grail

LEIDEN - Een speciale filmvoorstelling van de wereldberoemde Britse comedy Monty Python and the holygrail tijdens Leiden International Film Festival. De film bestaat 40 jaar en daarom kwamen fans donderdagavond verkleed als hun favoriete karakter naar bioscoop Trianon.
'Ik had gehoord dat iedereen verkleed zou zijn en dat mijn genoegen is iedereen dat ook en dat vind ik hartstikke leuk', constateert een glunderende Monty Python-fan. Een vrouw verkleed als koe, leunt tegen de bar en bestelt een Monty Python biertje. 'Het is heel bizarre humor, dat maakt de film zo leuk', legt ze uit.
De film vertelt het verhaal van Britse ridders die een lowbudget zoektocht naar de heilige graal opzetten en bij gebrek aan paarden het geluid van de viervoeters imiteren door kokosnoten op elkaar te slaan. 'Ik denk dat Monty Python de basis heeft gelegd voor absurde humor en daar houden we bij het filmfestival heel erg van', zegt directeur Alexander Mouret. 'Dat we dit nu samen in Leiden vieren, vind ik uniek.'