Instellingen

Wethouder doet handreiking aan buurthuis De Mussen in de Haagse Schilderswijk

Logo Vrede en Recht op gevel Stadhuis | Foto Richard Mulder
Logo Vrede en Recht op gevel Stadhuis | Foto Richard Mulder

DEN HAAG - Wethouder Tom de Bruijn (D66) van Den Haag reikt buurthuis De Mussen in de Schilderswijk de helpende hand als het centrum in de problemen komt door een korting van de gemeente. Dat heeft De Bruijn donderdagavond beloofd tijdens een raadsvergadering over de begroting.

Het college wil dat alle welzijnsorganisaties in de stad efficiënter gaan werken. Daarom worden alle organisaties met een paar procent gekort. Het college verwacht dat instellingen daardoor hun geld effectiever zullen inzetten.  

Voor kleinere organisaties zoals De Mussen pakt de bezuiniging slecht uit. Zij zeggen niet efficiënter te kunnen werken en moeten snijden in hun personeelsbestand. Dat gaat ten koste van activiteiten in de wijk.  

Maar het is niet de bedoeling dat de korting gevolgen heeft voor de uitvoering, zegt De Bruijn. Hij roept De Mussen daarom op dat als ze daadwerkelijk in de problemen, om naar hem toe te gaan.  

'Nog wel problemen'

Oppositiepartij ChristenUnie/SGP is blij met deze belofte maar is er nog niet gerust op. 'Ik ben blij dat het college aan maatwerk wil gaan doen maar  ik voorzie nog wel problemen,' zegt CU/SGP-fractievoorzitter Pieter Grinwis. 'Het college moet aan zijn bezuinigingsopdracht voldoen en daarmee kunnen problemen ontstaan.'