Vreugdevuur Duindorp opgedragen aan doodzieke Sander Gelauf: Ik wil winnen van Scheveningen

DEN HAAG - Als tijdens Oud- en Nieuw om middernacht de fik in de vuurstapel op Duindorp gaat is dat dit jaar een extra bijzonder moment. Het vreugdevuur wordt dit jaar opgedragen aan de ernstig zieke Sander Gelauf, zo hebben de bouwers van het vuur bekend gemaakt.
Bij de 22-jarige Sander werd twee jaar geleden de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker) vastgesteld. Inmiddels heeft hij ook uitzaaiingen in zijn milt. Sander heeft twee passies: Zijn eigen YouTube-kanaal en het vreugdevuur van Duindorp.

LEES OOK: Doodzieke Sander (22) wil andere zieke jongeren inspireren met zijn vlog: 'Geef niet op'

Op de site vreugdevuurduindorp.nl schrijven de bouwers: 'Sander is al jaren te vinden bij ons op het strand tijdens de opbouw van het vreugdevuur en is dan altijd heel fanatiek ingesteld. Voor hem geldt er die dagen maar één ding, winnen van Scheveningen.'

Applaus voor Sander

'Sander zal 31 december, indien mogelijk, het vuur bij ons ontsteken. Het zou dan een mooi steuntje in de rug voor hem zijn als hij dan een luid motiverend applaus hoort. Bij deze roepen wij iedereen op om daaraan mee te doen. Niet alleen voor Sander, maar voor iedere metgezel van hem die dezelfde strijd levert', aldus vreugdevuurduindorp.nl.

Sander zelf is van plan de opbouw met camera voor zijn vlog vast te leggen. 'Ik ga mijn best doen, maar ik weet niet of het gaat lukken. Ik ga weer vol aan de chemokuren en zal doodziek gaan worden. Jullie moeten mij echter één ding beloven: ik wil dat jullie winnen van Scheveningen.' Verder hoopt Sander snel 1000 volgers te krijgen op zijn vlog R3dnas.