'Klaasje uit 's-Gravenzande in de nieuwe K3'

'S-GRAVENZANDE - De zinderende finale van 'K3 zoekt K3' is vrijdagavond. Op sociale media weten ze al wie één van de K's wordt. Volgens de berichten wordt de 20-jarige Klaasje uit ’s-Gravenzande één van de K3-zangeressen. Dit blijkt uit onderzoek van Sociale Media Kompas.
Het Kompas heeft de afgelopen weken meer dan 70.000 berichten over K3 op sociale media geanalyseerd. Hieruit blijkt dat er 19.292 berichten over Klaasje zijn verstuurd. Waarvan er maar 444 berichten negatief zijn. Op Instagram is zij het populairst van alle finalisten. Op de andere media staat zij op de tweede en derde plaats.

LEES OOK: K3 Klaasje uit 's-Gravenzande is een hype: Steeds meer gekte rond deelneemster 'K3 zoekt K3'

De onderzoekers bekeken hoeveel berichten er over de zes finalisten zijn gepost, wat is er geschreven en wie het schreef. Hieruit blijk dat Klaasje, Lisa en Jindra het drietal zullen vormen.

Haarkleur verbergen

De haren van de meiden zijn in de kleuren geverfd van de huidige K3. De finalisten dragen al een week mutsen om hun haarkleur te verbergen. Tot de finale blijft geheim welke kleur het haar van Klaasje heeft. Maar volgens Gerard Joling blijft Klaasje blond. Hij zou vrijdagmiddag een foto van de zes kanshebbers op Instagram hebben gepost. Vlak erna verwijderde hij zijn foto weer.De meiden hebben dus wellicht een nieuwe haarkleur. Of ze ook hun naam moeten aanpassen is niet bekend. De originele formatie bestond namelijk uit Karen, Kristel en Kathleen: K3. Kathleen werd een paar jaar geleden vervangen door de Nederlandse Josje. Mochten ze de formule echt overal willen doorvoeren, heeft Klaasje met haar naam al een lichte voorsprong. De vijf andere meiden kunnen hun naam nog veranderen in Kisa (Lisa), Kindra (Jindra), Kanne (Hanne), Karthe (Marthe) en Kauren (Lauren).

Finale 'K3 zoekt K3'

De finale begint om 20.30 uur op SBS6. Een jury en de kijkers thuis bepalen welke drie zangeressen de nieuwe K3 gaan vormen.
Deel dit artikel: