'OM vervolgt agenten voor poging tot moord of doodslag Mitch Henriquez'

Mitch Henriquez was op 27 juni bij Night of the Park
Mitch Henriquez was op 27 juni bij Night of the Park
DEN HAAG - Het OM is van plan een of meerdere agenten te vervolgen voor de dood van Mitch Henriquez. Dat meldt de NOS op basis van 'bronnen'. Volgens die bronnen heeft het OM dat besluit genomen naar aanleiding van het onderzoeksrapport van de Rijksrecherche. Mogelijk wordt de agent die Henriquez in een nekklem vervolgd voor poging tot moord of doodslag.
staat onder andere dat de 42-jarige Arubaan gestikt is door de nekklem die de politie gebruikte bij zijn arrestatie. Hij zou daarbij een
, verschillende bloeduitstortingen waaronder in zijn gezicht en kruis en twee gebroken ribben zijn opgelopen. Bij de aanhouding
.
Henriquez werd gearresteerd op het Haagse festival Night at the Park, toen hij naar de politie grapte dat hij een wapen droeg. Daarop wees hij naar zijn kruis. De dood van Henriquez had rellen tot gevolg in de Schilderswijk.

OM: 'Besluit nog onmogelijk'

Het OM ontkent dat er al een besluit genomen is tot vervolging. Volgens een woordvoerder van het OM kan dat ook nog niet, omdat er nog vragen beantwoord moet worden op medisch gebied, een specialisme dat de Rijksrecherche niet heeft. Daarbij gaat het onder andere om de vraag welke verwondingen geleid hebben tot de dood van Henriquez.
Ook advocaat Gerald Roethof, die de familie van Henriquez bijstaat, gaat er vanuit dat het nog wel even gaat duren. 'Eerst mogen de advocaten en het OM onderzoeksvragen indienen bij de onderzoeksrechter. Het kan allemaal nog wel twee, drie jaar gaan duren voordat we een uitspraak hebben', zei Roethof donderdag in de talkshow Pauw.