ADO-trainer Fraser is 'een beetje dom' en 'onsportief', opmerking over lage bloedsuiker valt slecht

DEN HAAG - De opmerking van ADO-trainer Henk Fraser over de 'lage bloedsuiker' van keeper Martin Hansen is volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij Veendammer Rogier Schipper. Hij noemt de uitspraak 'een beetje dom'. Hij plaatste zijn onvrede op Facebook en krijgt daarin veel bijval. Zijn bericht is al bijna 2000 keer gedeeld.
Henk Fraser zei vrijdagavond na de wedstrijd tegen Roda JC (1-1) dat hij keeper Martin Hanssen liet doen alsof hij een lage bloedsuikerspiegel had. Op die manier kreeg de Haagse trainer een time-out en kon hij zijn team nog wat instructies meegeven.

Rogier is niet te spreken over deze actie, schrijft hij in een lange reactie op Facebook. Hij heeft zelf een dochter met diabetes. 'Laura moet insuline spuiten. Dat is met een spuit Henk, dat doet zeer, dan heb je pijn. Soms krijgt Laura te weinig insuline binnen en soms teveel. In dat laatste geval krijgt ze een hypo', schrijft Rogier.

Onsportiviteitsprijs 2015 voor Fraser

Zo'n hypo fakete de doelman ADO Den Haag in de wedstrijd tegen Roda JC dus vrijdagavond. 'Bij deze heb je daarvoor al de onsportiviteitsprijs 2015 gewonnen. Wat ik echter veel stuitender vind is dat je met deze actie een hele grote groep mensen te kijk zet', zo vindt Rogier.

Laura lag al te slapen toen Fraser deze uitspraak bij NOS deed. 'Laura heeft jouw meesterzet niet meegekregen. Dat is maar goed ook. Wij vertellen haar namelijk dat ze haar ziekte serieus moet nemen en nooit of te nimmer een hypo moet simuleren.'

'Doneer boetepot ADO aan Diabetesfonds'

Met deze Facebookpost hoopt Rogier dat mensen zich bewust worden van diabetes en de gevolgen daarvan. 'Ik ben niet echt super boos ofzo hoor. Maar ik wil mensen wel laten inzien dat ze goed moeten nadenken voordat ze wat zeggen of doen. Iemand als Henk Fraser heeft ook wel een voorbeeldfunctie', zegt Rogier tegen Omroep West.

Om het goed te maken heeft Rogier dan ook een goed idee: 'Als je een kerel bent maak je het goed met Laura en de andere honderdduizenden diabetici in Nederland. Het is namelijk deze week collecteweek voor het Diabetesfonds, ik zeg een prima doel voor de boetepot van ADO Den Haag.'

ADO Den Haag kon zaterdag nog niet reageren op de Facebookpost. Lees hieronder de hele Facebookpost van Rogier

Deel dit artikel: