Leerling die hartstilstand kreeg op Haagse Wellantcollege maakt het relatief goed

Het Wellant College Madestein, aan de Madesteinweg in Den Haag
Het Wellant College Madestein, aan de Madesteinweg in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - Het gaat relatief goed met de 14-jarige jongen die vorige week een hartstilstand kreeg op het Wellantcollege in Den Haag. Dat zegt de vestigingsmanager van de school. De leerling is nog ver van herstel, maar maakt wel een goede kans om er weer helemaal bovenop te komen.
kreeg de jongen
. Snel ingrijpen van de gymleraar, de conciërge en het traumateam dat werd ingevlogen zorgde ervoor dat het slachtoffertje op tijd gereanimeerd werd. Hij werd overgebracht naar het HagaZiekenhuis, en later naar het LUMC in Leiden.
De jongen is twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. Afgelopen donderdag is hij wakker gemaakt. Daarbij is gebleken dat hij niet te lang zonder zuurstof heeft gezeten. 'We zijn allemaal heel blij', zegt locatiemanager Yves Harteveld van het Wellantcollege.

T-shirts met teksten

De klasgenootjes van het slachtoffer hebben hem een foto geappt van de hele klas waarop alle leerlingen T-shirts droegen met beterschapsteksten erop. De hartstilstand van de jongen kwam totaal onverwacht; hij had nooit eerder gezondheidsproblemen gehad.