Politie Den Haag krijgt Gonsalvesprijs 2015 voor aanpak radicalisering en terrorisme

DEN HAAG - De Politie Eenheid Den Haag is de winnaar van de Gonsalvesprijs 2015. De Gonsalvesprijs wordt iedere twee jaar door het Haagse ProDemos uitgereikt aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan vernieuwing binnen de rechtshandhaving. In het geval van de politie in Den Haag is dat hun aanpak van radicalisering en terrorisme.
Uit handen van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie kregen vertegenwoordigers van het korps de prijs, een sculptuur, maandag uitgereikt in de bibliotheek aan het Spui.

LEES OOK: Zeven jaar cel geëist tegen Azzedine C in Haags jihadproces

De jury prijst de eenheid onder meer door hun vernieuwende manier van informatievoorziening rondom radicalisering. Zo hebben zij de ouderwetse telefoontaps ingeruild voor contact met de wijkagent en wordt social media nadrukkelijk in de gaten gehouden. Gevolg hiervan is dat er tijdig maatregelen kunnen worden genomen in geval van radicalisering of 'uitreizen'. Zo worden banktegoeden sneller bevroren, paspoorten tijdig ingetrokken en biedt men sneller hulp aan gezinnen.

LEES OOK: Burgemeester Van Aartsen: Haags politiekorps deugt, discriminatie wordt aangepakt

Veel steden hebben de Haagse aanpak, die de jury omschrijft als 'pionierswerk', inmiddels overgenomen, zo luidt het juryrapport.


Lees nog meer nieuws over kampioenen en winnaars op omroepwest.nl/kampioenen
Deel dit artikel: