Regerend kampioen HKV Ons Eibernest start strijd om Zuid-Holland Korfbal Cup met overwinning

DEN HAAG - HKV Ons Eibernest uit Den Haag nam het in de eerste ronde van de Zuid-Holland Korfbal Cup op tegen Triade uit Nieuwpoort. In een sfeervolle sporthal waren de bezoekers uit Den Haag te sterk: 11-22.
De regerend cupwinnaar uit Den Haag begon wisselend aan de wedstrijd. De ploeg van coach Bas Harland kreeg in de eerst helft niet het juiste ritme te pakken: ‘Ik heb zowel spelers uit het eerste als tweede laten spelen. Door deze mix hadden de spelers het moeilijk om het juiste spel te spelen’, aldus Harland. Triade bood de regerend  kampioen met veel energie tegenstand; tot de rust (6-10) kon de ploeg bijblijven, maar moest daarna toch haar meerdere erkennen.  

Het verdedigen van de titel

Het toernooi om de Cup is volgens Harland niet alleen een mooi affiche voor de club, maar ook voor de sport. De hoofdmacht van de Haagse club wil niets liever dan die enorme beker weer in de vitrine neerzetten: ‘Ik denk dat wij voor geen enkele ploeg onderdoen. In zo’n toernooi is iedereen in staat om van iedereen te winnen. Maar ik schaar ons zeker weer bij de favorieten,’ zegt coach Harland.

LEES OOK: Nagenieten: de negende WK-titel van het Nederlands Korfbalteam

De Zuid-Holland Korfbal Cup is een toernooi waar Omroep West en RTV Rijnmond hun naam aan hebben verbonden. Beide omroepen zullen verslag doen van het toernooi via radio, tv en internet.