Vier failliet verklaarde bakkerijen Victor Driessen in Den Haag maken doorstart

© Mariëlle Bakker
DEN HAAG - De failliet verklaarde Haagse bakkerij Victor Driessen gaat toch niet helemaal verloren. Vier van de zes vestigingen maken na onderhandeling met curator Wieneke Lisman een doorstart. Ook is er interesse voor de twee andere winkels, bevestigt de curator dinsdagavond.
Het gaat vooralsnog om de vestigingen aan de Mezenlaan, in de Fahrenheitstraat, de Goudsbloemlaan en de Badhuisstraat. Volgens de curator is Victor Driessen betrokken bij de doorstart van één van de bakkerijen.
Het familiebedrijf werd vorige week donderdag failliet verklaard. De bakkerij kwam in de problemen doordat er op de productielocatie in de Badhuisstraat te veel geluid werd geproduceerd. Daarom moest de bakkerij verhuizen, maar daarvoor was geen geld. Ook een crowdfundingsactie leverde niet genoeg op.

Zes filialen

Het Haagse bakkersbedrijf bestaat sinds 1924 en had zes filialen: aan de Mezenlaan, de Goudsbloemlaan, de Badhuisstraat, de Fahrenheitstraat, de Prins Hendrikstraat en het Ursalaland.
In de Gentsestraat wordt een gelijknamige vestiging gerund door de schoonvader van de eigenaar, maar deze is geen onderdeel van het bedrijf. Die bakkerij bleef na het faillissement dan ook gewoon open.