Voormalig ADO-trainer Frans Adelaar ontslagen bij IJsselmeervogels

DEN HAAG - Frans Adelaar is dinsdagavond ontslagen als hoofdtrainer van topklasser IJsselmeervogels. De 54-jarige voetbaltrainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de amateurgrootmacht.
Het huwelijk tussen Adelaar en de aanhang van IJsselmeervogels stond al tijden onder druk. Zo werd recentelijk de dochter Adelaar belaagd na een nederlaag (2-1) tegen SteDoCo. Vorig seizoen nam IJsselmeervogels ook al afscheid van haar trainer. Na twee competitiewedstrijden werd Dogan Corneille, de huidige trainer van hoofdklasser Noordwijk, ontslagen. Hij werd opgevolgd door Adelaar.

IJsselmeervogels staat momenteel negende en behaalde uit de laatste acht wedstrijden slechts vijf punten. De laatste wedstrijd van de voormalig trainer van ADO Den Haag was afgelopen weekend, toen werd met 4-0 verloren van laagvlieger DVS ’33 Ermelo.

Oud-speler Ruud van de Geest neemt tijdelijk de honneurs waar bij de rode club uit het vissersdorp. IJsselmeervogels hoopt voor 21 november, dan is de dorpsderby tegen aartsrivaal Spakenburg, een nieuwe trainer te hebben. De namen van Cees Lok en Dwight Lodeweges worden genoemd als mogelijke opvolgers van Adelaar.
Meer over dit onderwerp:
Topklasse IJsselmeervogels Frans Adelaar
Deel dit artikel: