PvdA-Statenfractie boos om PVV-uitspraken over 'incestueuze narcisten'

Fractievoorzitter Henk de Vree (PVV Zuid-Holland)
Fractievoorzitter Henk de Vree (PVV Zuid-Holland)
DEN HAAG - De PvdA in Provinciale Staten heeft kritiek op de woorden van PVV'er Jan Zwerus. In een nieuwsbrief van zijn partij beschrijft Zwerus zijn visie op de cultuur in het Provinciehuis en de tekst is PvdA-leider Ron Hillebrand in het verkeerde keelgat geschoten. Dat bleek woensdag tijdens de Statenvergadering.
In de
van vorige maand schrijft Zwerus dat de vergaderingen van de commissie Bestuur en Middelen 'heel lang en saai' zijn. Ook zouden veel van de politici zichzelf 'graag horen praten en zichzelf heel goed vinden'. De vergaderingen noemt de PVV'er 'een feestje van kleine, zielige incestueuze narcisten'.
PvdA-leider Hillebrand vroeg tijdens de Statenvergadering aan PVV-leider De Vree of hij afstand wilde nemen van de tekst en excuses wilde maken. De teksten zouden schadelijk zijn voor de politieke verhoudingen en het beeld dat mensen van de politiek hebben, aldus Hillebrand.

Geen excuus

Volgens PVV-leider De Vree ging om een persoonlijke visie van PVV-Statenlid Jan Zwerus en geen standpunt van de fractie. De Vree bood dan ook geen excuses aan voor de tekst en nam er ook geen afstand van. Hij voegde er wel aan toe dat hij deze woorden wellicht zelf niet gebruikt had.