Roland Alberg is met hattrick grote man in oefenduel van ADO tegen RKC: 4-1

ADO Den Haag: Roland Alberg (r) en Mike Havenaar.
ADO Den Haag: Roland Alberg (r) en Mike Havenaar. © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen Jupiler League-club RKC Waalwijk ruim gewonnen. De thuisploeg was in het Kyocera Stadion donderdag met 4-1 te sterk voor de huidige nummer 17 uit de eerste divisie. Drie van de vier Haagse doelpunten werden door Roland Alberg gemaakt.
RKC kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. Verdediger Maikel Verkoelen wist in de negende minuut een vrije trap binnen te koppen. ADO-speler Alberg herstelde binnen drie minuten de achterstand door een penalty te benutten. Kort daarna verzilverde hij ook een vrije trap.
De Haagse formatie dicteerde de tweede helft en liep via Alberg, die een sterke wedstrijd speelde, uit naar 3-1. De aanvallende middenvelder kopte een voorzet van Ebuehi strak in de kruising. In de slotfase zette invaller Timothy Derijck ADO op 4-1. Hij scoorde uit een strafschop.
ADO-trainer Henk Fraser greep de oefenwedstrijd aan om spelers als Tim Coremans, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Mathias Gehrt, Roland Alberg en Kenji Gorre weer eens in het eerste elftal aan het werk te zien. In de tweede helft kreeg ook jeugdspeler Segun Owobowale speeltijd. RKC speelde nagenoeg met dezelfde opstelling als de laatste competitiewedstrijd tegen VVV Venlo, toen werd met 2-1 gewonnen. Alleen spits Regino Cecilia ontbrak. Hij werd vervangen door Adnan Bajic.
ADO Den Haag speelt zondag 22 november de volgende wedstrijd. Dan is Vitesse in het Kyocera Stadion de tegenstander. De wedstrijd vangt om 16.45 uur aan en is live te volgen via 89.3 FM Radio West.
Scoreverloop ADO Den Haag – RKC Waalwijk 4-1 (2-1): ’18. Verkoelen 0-1, ’21. Alberg 1-1, ’28. Alberg 2-1, ’58. Alberg 3-1, ’83. Derijck 4-1
Scheidsrechter: Martin van der Kerkhof
Opstelling ADO Den Haag: Coremans, Malone (’46. Ebuehi), Beugelsdijk, Zuiverloon (’46. Meijers), Kanon, Kristensen (’72. Derijck), Gehrt, Alberg (’72. Jansen), Duplan (’72. Owobowale), Havenaar (’46. Korte), Gorre (’46. Marengo)
Opstelling RKC Waalwijk: Vos, Ndefe, Van Weert, Verkoelen (’60. N. Wormgoor), Engberink (’71. Coster), Nieuwendaal (’62. Ozcelik) , Rienstra, Yildrim (’71. Seedorf), Van Sonsbeek, Bajic (’46. Kindermans), Valpoort (’62. Van Arnhem)