15 jaar cel geëist voor moord Beverweerdstraat Den Haag

Randy Martis
De 41-jarige Randy Martis uit Den Haag.
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie eist 15 jaar cel tegen Kevin M. voor het doodschieten van zijn stiefvader Randy Martis. Dat gebeurde vorig jaar juni in de Beverweerdstraat, in de Haagse Moerwijk. Kevin M. ontkent.
Het OM denkt dat Kevin M. zijn stiefvader
vanwege een ruzie om geld en sieraden.
werden aangehouden, maar Kevin heeft volgens het OM de trekker overgehaald. 'Het ging eigenlijk om niks, maar Kevin gebruikt een wapen wanneer hij zijn zin niet krijgt', zei de officier van justitie.
Het OM denkt dat Kevin zijn stiefvader twee keer in de borst heeft geschoten en toen die eenmaal op de grond lag ook nog eens in het hoofd. Volgens de officier gaat het om moord met voorbedachten rade, vandaar de hoge strafeis. 'Hij ging naar de Beverweerdstraat om ruzie te maken en te schieten.'

Informant van de politie wordt niet gehoord

Kevin M. ontkent te hebben geschoten, hij schudt met smalende lach zijn hoofd wanneer de eis wordt uitgesproken. Volgens zijn advocaat is er ook een anonieme getuige die zijn onschuld kan bewijzen, maar die mag niet worden gehoord. Het gaat om een informant en het Openbaar Ministerie vindt zijn informatie niet belangrijk genoeg om er zijn identiteit voor op te geven.
Daar is de advocaat van M. boos om. 'Zet er schermen voor, pruik op, brilletje op, ook in Den Haag moet dat kunnen', zegt zijn advocaat. Ze eist vrijspraak, want volgens haar is het niet duidelijk wat er precies is gebeurd in de woning in de Beverweerdstraat. 'Wie heeft wie nou geript, iedereen zegt iets anders en de meeste getuigen waren er niet eens bij'.

Dochter: mijn wereld is ingestort

De dochter van het slachtoffer maakte gebruik van haar spreekrecht. 'Mijn wereld is ingestort. Mijn vader was een gezellige, hartverwarmende man. Hij heeft zich opgeofferd voor dat gezin'. Randy Martis was gescheiden en had een nieuwe vriendin. Kevin M. is haar zoon.
De verdachte kreeg het laatste woord en daar maakte hij ook gebruik van: 'Ik ga 15 jaar zitten, ook al heb ik het niet gedaan'. 'De uitspraak is over twee weken.