Bouw nieuwe Sportcampus in Zuiderpark Den Haag op schema

DEN HAAG - De bouw van de nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark ligt op schema en de eerste contouren zijn al zichtbaar. Op het enorme complex moeten amateursport, topsport en sportonderwijs samen komen.
De Sportcampus Zuiderpark komt op de plek waar ADO Den Haag jarenlang zijn thuisbasis had. De tribunes van de voetbalclub zijn vorig jaar gesloopt om plaats te maken voor het complex.
In de Sportcampus komen een topsporthal met 3.500 plaatsen, een turnhal en een hal voor beachvolleybal. Ook zijn er sportvelden en is er ruimte voor sportonderwijs van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan.

Woningcorporatie Vestia

De toekomst van de sportcampus heeft een paar jaar geleden aan een zijden draadje gehangen. Woningcorporatie Vestia was de grote trekker van het project maar haakte af toen de corporatie in financiële problemen kwam.
De totale kosten van de sportcampus zijn 73 miljoen euro. Het wordt betaald door het ROC Mondriaan, de Haagse Hogeschool en de gemeente Den Haag. In het najaar van 2016 is de oplevering van de sportcampus Zuiderpark.