Eigenaresse gevonden kunstgebit meldt zich: 'Ik ben zo blij, dit scheelt mij 750 euro'

Eigenaar gezocht!
Eigenaar gezocht! © Jumbo Leyweg Den Haag
DEN HAAG - Tussen alle hectiek van deze donderdag door, nog even een bericht om de mensheid blijer te maken. Want de rechtmatige eigenaresse van het kunstgebit dat dinsdag bij Jumbo in Den Haag werd gevonden, heeft zich gemeld. Kunstgebit en eigenaresse zijn zelfs inmiddels al weer met elkaar herenigd, tot groot geluk van de bezitster.
'Ik wilde vanmiddag even een tukje doen en zat een beetje op Facebook te kijken. En in eens dacht ik, hè... dat is mijn gebit', klinkt een blije vrouwenstem aan de andere kant van de telefoon. Hoe ze heet wil ze niet zeggen. Wel dat ze 71 is en dolgelukkig is met supermarkt Jumbo aan de Leyweg in Den Haag, die haar kunstgebit heeft teruggevonden.
'Ik was het al weken kwijt', vertelt de blije vrouw. 'Ik heb het waarschijnlijk in mijn jaszak gestopt, toen ik pijn aan mijn tandvlees had. En toen is het uit mijn zak gevallen, denk ik.' En zo kon het gebeuren dat medewerkers van de supermarkt dinsdag aan het einde van de middag het gebit aantroffen, vlakbij de kassa.

'Zo blij met Jumbo en media-aandacht'

Het personeel van Jumbo hing een briefje op, en zette dus een bericht op Facebook. Ook Omroep West en De Telegraaf besteedden er aandacht aan. 'Ongelooflijk, de hele wereld staat in brand, en het gaat maar om twee kiezen', zegt de vrouw. Maar het heeft haar wel goed geholpen.
'Ik ben zo blij dat de Jumbo het niet heeft weggegooid, dat ze het niet vies vonden', zegt ze. Inmiddels is ze ook weer met haar twee nepkiezen herenigd. 'Ik ben met een bos bloemen daar naartoe gegaan en van Jumbo kreeg ik zelf ook bloemen, dus we konden gelijk oversteken', vertelt ze. 'Ik ben er echt zo blij mee, de tanden waren namelijk net nieuw dus dit scheelt mij weer 750 euro eigen risico.'

Achter gesloten deuren

Omdat ze bang was dat er veel nieuwsgierige mensen omheen kwamen staan, heeft ze met Jumbo afgesproken de overhandiging van het nepgebit achter gesloten deuren plaats te laten vinden. Ze heeft ze nu weer in, en naar volle tevredenheid.
De vrouw vertelt overigens dat ze de laatste weken gewoon prima kon kauwen. 'Het gaat maar om twee kiezen, die ooit zijn getrokken. Het kunstgebit was daar een vervanging voor. Maar verder heb ik mijn eigen tanden en kiezen nog, hoor.'  'Of ik iemand ga bijten? Je weet het nooit, dan moet er wel iets heel bijzonders gebeuren', lacht ze.