ADO-speler Roland Alberg na hattrick in oefenduel: ‘Deze lijn doortrekken’

DEN HAAG - Het spel en de instelling van ADO-speler Roland Alberg is de laatste weken een veelbesproken onderwerp. Zo werd hij tegen Cambuur buiten de selectie gehouden en zat hij tegen Roda JC op de reservebank. In de oefenwedstrijd tegen RKC mocht hij weer een starten en scoorde direct drie doelpunten. 'Deze lijn moet ik zien door te trekken', sprak hij na afloop.
Alberg leverde in de oefenwedstrijd tegen RKC veel arbeid en strijd, iets wat in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, zijn laatste basisplaats, niet te zien was. 'Ik zat misschien op dat moment niet lekker in mijn vel, het heeft misschien met randzaken te maken, ik zou het niet weten. Het gaat om nu. Ik ben goed bezig', vindt de 25-jarige middenvelder.

De hattrick tegen de huidige nummer zeventien uit de Jupiler League heeft Alberg vertrouwen gegeven. 'Ik denk dat het met iedere speler wel iets doet. Vandaag heb ik weer een kans gehad om mezelf te bewezen. Ik denk dat ik dat wel aardig heb gedaan vandaag', zegt Alberg direct na de wedstrijd. 'Soms is het gevoel wat minder, ook naar buiten toe, maar in mijn hoofd heb ik altijd dat ik beter wil worden.'

Nu nog drie keer scoren in de competitie

De volgende stap voor Alberg is drie doelpunten in een competitiewedstrijd maken. 'Dat is nog nooit gebeurt', zegt de aanvallende middenvelder die naast zijn eerste hattrick ook zijn eerste velddoelpunt van het seizoen maakte. 'Echt?', vraagt hij hardop af. 'Je hebt gelijk. Laat dit een begin zijn van iets heel moois', aldus een glimlachende Alberg die voor de wedstrijd tegen RKC alleen wist te scoren uit vrije trappen en penalty's.

Meer over dit onderwerp:
ADO Den Haag Roland Alberg
Deel dit artikel: