Instellingen

Boze vluchtelingen voormalig ministerie SZW Den Haag brengen nacht door op andere plek

Een kindje tussen de tassen die boze asielzoekers in Den Haag op straat hebben neergezet
Een kindje tussen de tassen die boze asielzoekers in Den Haag op straat hebben neergezet © Omroep West
DEN HAAG - De ontevreden asielzoekers die tot donderdagavond demonstreerden tegen de omstandigheden waarin zij worden opgevangen in het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), zijn laat in de avond door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) op een andere plek ondergebracht. Hierdoor is een einde gekomen aan de demonstratie, meldt de gemeente Den Haag.
Het is niet bekend op welke locatie ze zijn ondergebracht. Volgens de Telegraaf gaat het om een
. Ook is niet duidelijk om hoeveel vluchtelingen het gaat.
De vluchtelingen waren niet te spreken over de kwaliteit van het eten. Ook vonden ze dat er te weinig privacy was en ze misten een televisie. Uit protest sliep daarom al een groep vluchtelingen in de nacht van woensdag op donderdag op straat. Het COA liet donderdag weten dat de opvang wel leefbaar en veilig is.

Protesten voor SZW

Ook donderdag overdag werd er door een groep vluchtelingen gedemonstreerd. Dit leidde vervolgens weer tot een tegendemonstratie van buurtbewoners die bij het voormalig ministerie van SZW wonen.
Voorlopig komen er geen nieuwe vluchtelingen naar het gebouw van SZW, zo laat wethouder Joris Wijsmuller weten. Het COA zou zich volgens de wethouder niet aan de afspraken hebben gehouden, door geen groep met gemengde vluchtelingen hier op te vangen. Dat was wel de afspraak.
Lees meer over de opvang van vluchtelingen in onze regio in ons nieuwsdossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen.