Examens Lyceum Ypenburg moeten opnieuw na computerfout

Archieffoto (ANP)
Archieffoto (ANP)
DEN HAAG - Eindexamenleerlingen van het Lyceum Ypenburg aan de Laan van Kans in Den Haag moeten vrijdag opnieuw hun tentamens Frans en Engels afleggen. Bij de vorige week gemaakte toetsen is 'een mogelijkheid tot fraude' geconstateerd.
In totaal moeten 76 leerlingen hun tentamen opnieuw doen.Vooralsnog lijkt het erop dat niemand geprofiteerd heeft van een fout van de school bij het afnemen van de examens.
'De scholieren zaten in de mediatheek en moesten zakelijke brieven op een pc schrijven', legt Van Meeteren uit. 'Bij het opslaan van het bestand bleek het mogelijk het werk van anderen in te zien. Als je normaal op opslaan als drukt, zagen ze het werk van anderen staan. Dat werd door de surveillant geconstateerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vrijdag is de computeromgeving aangepast en is er geen mogelijkheid meer tot inkijken.'

Regels

'Het is heel vervelend en we denken niet dat er ook daadwerkelijk is gefraudeerd, maar het moet gewoon over. Zo zijn de regels', zegt rector Rineke van Meeteren.