Nachtenlang in de rij voor schoenen van rapper Kanye West

DEN HAAG - Voor schoenenwinkel De Rode Loper in de Hoogstraat in Den Haag is het een bijzondere week. Zaterdag komen namelijk de nieuwe schoenen uit de lijn van rapper Kanye West binnen. Al sinds dinsdag liggen daarvoor jongeren voor de deur.
'Iedere drie uur is er een check of iedereen er nog is. Ook 's nachts', aldus medewerker Roland van der Lee. 'Het begon met een mannetje of tien, maar nu zitten er zeker 35 jongeren voor de winkel. Door om de drie uur te checken, krijgen de echte
die-hards
hun schoenen. Het is al gebeurd dat er iemand te laat kwam voor de controle, die staat nu onderaan de lijst', vervolgt Van der Lee.
In heel Nederland zijn er volgens de werknemer slechts negen winkels die de schoenen binnenkrijgen. In heel de wereld zijn er 230 winkeliers die de stappers mogen verkopen. Hoeveel de schoenen moeten kosten, weet Van der Lee nog niet precies: 'De adviesprijs is 200 euro, maar wij weten nog niet exact wat we ermee doen.'

Gaat iedereen gelukkig naar huis?

Hoeveel schoenen er binnenkomen bij De Rode Loper, kon Van der Lee nog niet vertellen. 'Maar de mensen die hier dinsdag al waren, zullen wel een paar schoenen kunnen krijgen', stelde hij de vroege vogels gerust.